Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

Aquest matí, ACE Barcelona, ​​l’entitat organitzadora de la 37a Copa Amèrica que se celebrarà a Barcelona el 2024 ha anunciat que Vilanova i la Geltrú serà la seu de la primera regata preliminar de la la Copa Amèrica. La regata se celebrarà entre el 14 i el 17 de setembre del 2023 i servirà per donar tret de sortida a aquesta regata en aigües del Mediterrani.

Aquesta serà la primera fita del Pla de Projectes de Llegat de la Copa Amèrica que estan treballant conjuntament totes les administracions i el sector privat sota la coordinació de la Fundació Barcelona Capital Nàutica i que té com a objectiu portar la nàutica de primer nivell a tot el territori i dinamitzar-lo més enllà de la competició.

Durant quatre dies –una primera jornada d’entrenament i tres més de competició amb regates de flota i match race–, la localitat de Vilanova i la Geltrú ​​es convertirà en l’escenari de l’estrena dels sis equips participants, que tenen previst instal·lar-se a Barcelona aquest estiu i que s’enfrontaran per primera vegada a bord d’embarcacions de la classe AC40 en un dels ports històrics del litoral català. Serà una gran oportunitat perquè el públic albiri el que l’espera l’any que ve a la Ciutat Comtal.

A l’acte de presentació hi ha intervingut el Secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, la vicepresidenta de ACE Barcelona, Aurora Catà, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, el president del Consell Executiu de la Barcelona Capital Nàutica, Daniel Puig, i el president de Turisme de Barcelona, ​​Eduard Torres.

A més a més, Grant Dalton, CEO de ACE Barcelona, introduït per Aurora Catà, ha intervingut de forma virtual agraïnt “les facilitats i el suport de totes les institucions i entitats que han fet possible que aquesta primera avantsala del gran espectacle que es viurà amb la celebració de l’America’s Cup a Barcelona reculés finalment a Vilanova i la Geltrú”.

Per a Castellanos, “la confirmació de Vilanova i la Geltrú com a seu de la primera regata preliminar de la 37 Copa Amèrica, és una gran notícia que confirma el compromís de l’organització per apropar l’esport de la vela a tot el territori, projectant la nostra imatge a centenars de milions de persones de tot el món”, va assegurar.

Per la seva banda, l’alcaldessa Arnau ha manifestat “l’orgull i la gran oportunitat que representa acollir la primera regata abans de la Copa Amèrica de 2024”. L’edil ha manifestat: “Estic segura que la nostra localitat serà una fantàstica seu per a la competició davant dels ulls del món”.

En nom de Barcelona Capital Nàutica, ha parlat el president del Comitè Executiu, Daniel Puig, que ha assegurat: “Podem dir que la regata preliminar de Vilanova és la primera fita del Pla de Projectes de Llegat de la Copa Amèrica que estem treballant conjuntament totes les administracions i el sector privat perquè Barcelona i Catalunya es converteixin en capitals mundials de la nàutica i amb el màxim impacte positiu per a la ciutadania”.

Des de Turisme de Barcelona, ​​el president Eduard Torres ha subratllat la importància de disputar-se aquesta primera regata a Vilanova i la Geltrú com una clara expressió del paper que exerceix i pot exercir la marca Barcelona més enllà dels seus límits geogràfics: “Barcelona exerceix la seva capitalitat des de la convicció de ser porta d’entrada i des del Consorci treballem per promoure i donar la màxima projecció al dinamisme i vitalitat de tot un territori bolcat al mar ia la nàutica. Barcelona és la capital del Mediterrani i s’ha de mostrar en tota l’amplitud”.

ca