Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

EL TERCER LLOC EN SÈRIE DE MASSIMO VATTERONI I BRUNO GARCÍA I EL QUART DE FELIP MOLL I JOSÉ LINARES QUE ESTRENAVEN PROTO, HAN ESTAT LES POSICIONS MÉS DESTACADES. LES CONDICIONS DE VENT HAN ESTAT VARIADES, AMB DURES ENCALMADES I AMB RATXES DE FINS A 18 NUSOS, EN UN RECORREGUT, EL TRADICIONAL DE LA MARE NOSTRUM, QUE VA AGRADAR ALS PARTICIPANTS.

Com succeeix sovint en les regates a dos, la combinació de veterans i novells constitueix una oportunitat formidable per a aprendre. És el cas de Massimo Vatteroni, el patró del Like Crazy, el POGO3 amb el que Fede Wassman aconseguí molts triomfs en el passat. En aquesta ocasió, Massimo ha compartit canya amb Bruno García, un dels més experimentats patrons de la classe MINI 6,50, que compta, a mes, amb una volta al món en IMOCA en el seu palmarès. No hi ha dubte que Bruno ha sabut transmetre el seu coneixement a Massimo, que ha aconseguit en aquesta Mare Nostrum el seu millor resultat des que es va incorporar a la classe. Ha definit aquesta regata com “fer un màster de Mini en tres dies” la seva experiència navegant amb Bruno.

La flota de Base Mini Barcelona ha fet un bon paper en aquesta regata, tant en PROTO com en SÈRIE, evidenciant que la fórmula per a formar navegants que aplica Base Mini Barcelona és guanyadora i millora cada temporada. La distancia entre la flota francesa i els nostres del passat, es difumina cada vegada més de pressa.

La direcció de regata va decidir retardar la sortida quatre hores amb la finalitat d’evitar un front que hauria d’afectar a la flota al seu pas pel nord de Menorca. La previsió però,  no es va complir en aquesta ocasió; el front va ser més feble del que es preveia i va passar sobre l’illa de Mallorca.

Genis Hontoria i Guillermo Cañardo van portar a la NONA, el Mini 6,50 construït en la FNOB al cinquè lloc de PROTO. El treball de desenvolupament i posada a punt del vaixell per part de Genís, que va iniciar amb un primer lloc a la Solo Med, tot i que amb moltes avaries, segueix el seu procés satisfactòriament. A la Mare Nostrum, la tripulació no ha tingut lamentar cap trencament. La feina feta els mesos precedents per en Genís ha estat molt efectiva.

Com a contrapunt a les dures calmes que la flota ha sofert en alguns moments i que afecten sempre afecten la moral de la tripulació, la baixada de Menorca a Formentera els ha regalat una navegació formidable, amb puntes de més de 13 nusos per als PROTO.

Felip Moll estrenava vaixell en aquesta categoria. Molt ben compenetrat amb José Linares, el skipper del Club Nàutic Ciutadella va portar fins el quart lloc de la classificació el seu PROTO Ginjol, que a mes, dona suport al projecte Veles per l’Alzeimer. La regata ha deixat molt bones sensacions al skipper menorquí, que confessa que té molt a aprendre, però que amb un PROTO com aquest, les facilitats que ofereix poder de modificar l’estratègia en funció dels canvis en la meteo multipliquen les possibilitats, com va succeir en la primera encalmada a Menorca. Felip i José van poder sortejar la situació i anar a buscar més vent en l’altre costat del camp de regata.

Balanç positiu doncs per als membres de Base Mini Barcelona en la tradicional regata que organitza el Club Nàutic Garraf.

La flota de Base Mini Barcelona segueix amb la seva preparació de cara a la Mini Transat 2023. Més de 15 projectes ja han entrat en la dinàmica d’entrenaments, cursos de formació, participació en regates i, sobretot, intercanvi d’experiències i coneixements, comptant amb l’imprescindible suport d’entrenadors, formadors i tècnics de l’equip de Base Mini Barcelona.

Classificacions SERIES

Classificacions PROTOS

ca