Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

S’ha creat un nou equip de la Copa Amèrica a Barcelona per representar la Ciutat, la Regió i el País al desafiament de la Copa America Juvenil i Femenina el 2024.

Una col·laboració entre un grup experimentat de regatistes i directors de campanya juntament amb el Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB) ha rebut l’aprovació d’America’s Cup Management Company (ACE) i Emirates Team New Zealand per ser el desafiant espanyol de l’esdeveniment el 2024.

Al capdavant de l’equip hi haurà el llegendari regatista català Guillermo Altadill i l’experimentat director d’equip internacional Stewart Hosford.

SAILTEAM BCN té una sèrie d’objectius clau per a la 37a America’s Cup

• Crear un equip completi amb base de campanya al Port de Barcelona.
• Comprar i operar dos vaixells de carreres AC40 llançats recentment amb una estructura completa d’equips de la Copa Amèrica.
• Reclutar talent entre dones i joves regatistes de tot Espanya en un procés obert, basat en sol·licituds per garantir la inscripció transparent i oberta d‟atletes per als equips juvenils i femenins
• Competir i entrenar des de Barcelona amb l’objectiu de guanyar la Copa Amèrica Juvenil i la Femenina el 2024.
• Construir una plataforma de talent i crear camins que permetin a l’equip i als atletes competir a la futura Copa Amèrica en totes les categories

L’equip ja ha encarregat el disseny d’una base per a l’equip al Port Vell de Barcelona i està en converses amb diversos inversors i patrocinadors per donar suport a la iniciativa.

Declaracions:

Guillermo Altadill, Director de l’equip SAILTEAM BCN: “He participat en diverses America’s Cup i l’oportunitat de construir un equip espanyol i aprofitar l’enorme talent de navegació de tot aquest país és una oportunitat emocionant per a mi. Com a equip, representarem amb orgull a Barcelona i al nostre país per a ratificar al món que Espanya és una nació líder en vela i ser els favorits locals per a la Copa en 2024. El que ja m’ha impressionat molt és la quantitat d’interès i de talent que aquesta oportunitat està atraient”.

Jordi Puig, President del Reial Club Nàutic Barcelona: “El nostre club ha estat donant suport a la candidatura de l’America’s Cup des del principi i hem estat en converses amistoses durant diversos mesos amb SAILTEAM BCN, com a club estem increïblement emocionats de l’acord que arribarem la setmana passada. El nostre club està 100% darrere de l’equip i de l’esdeveniment de l’America’s Cup a Barcelona, i esperem fer costat a l’equip en la seva ambició de guanyar la Copa Amèrica Juvenil i Femenina en 2024”.

Grant Dalton, CEO d’ACE: “Guillermo i Stewart, juntament amb el Reial Club Nàutic aquí a Barcelona, han creat un pla i un equip de classe mundial i, com a autoritat de l’esdeveniment, estem encantats de donar-los suport com a equip local i Espanyol per competir a Copa Amèrica Juvenil i Femenina com a part d’AC37, creant camins perquè la propera generació de regatistes locals competeixi a l’America’s Cup”.

ca