Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

Barcelona, plataforma internacional de regates d’alta competició

Punt de partida de
la vela d’alta competició

Impulsem regates de màxima rellevància internacional, consolidant a Barcelona com el punt de referència de la vela de competició.

L’estela d’una gran història

Barcelona acumula un recorregut de grans experiències, marcat per memorables mites i fites esportives de la vela de competició

SOLOMED

Donar-li la volta al mediterrani parell passar de categoria C a B en solitari de la classe Mini 6.50

Més de 800 milles en solitari, a l’entorn de Barcelona, Balears i la Comunitat Valenciana, i amb la seva participació s’obtenen les milles necessàries per a poder participar en la regata Els Sabres- Açores, la cita més important del calendari de 2022 a l’Atlàntic.

Aquest esdeveniment està organitzat per la FBCN, amb la col·laboració de la Base Mini Barcelona, Marina Vela Barcelona, Club Nàutic Sa Ràpita com a Club organitzador i amb el suport de la Real Federació Espanyola de Vela. Les regates de l’esdeveniment formen part del circuit classificatori de la Classe Mini650.

VEURE VÍDEO RESUM >

II. Regata BaseMini FNOB Barcelona

Preàmbul d’escalfament per als ministes que va per la Minitransat 2021

La regata Base Mini FNOB proposa un recorregut de 420 milles a dues, que recorre les illes menors de Balears. El circuit es podia realitzar en un sentit o un altre depenent de les condicions meteorològiques.

Els skippers havien de navegar a dos i sense assistència, sortint de Marina Vela Barcelona cap a Balears, passant per Dragonera, Sa Ràpita, Cabrera, Tagomago, Columbretes i remuntant fins a Barcelona.

La regata Base Mini FNOB estava inclosa en el calendari oficial de 2021 de la Classe Mini al Mediterrani, i permetia sumar milles per a qualificar-se per al gran repte de la Minitransat 2021.

Regata BaseMini FNOB Barcelona

Preàmbul d’escalfament per als ministes que va per la Minitransat 2019

La regata Base Mini FNOB proposa un recorregut de 420 milles a dues, que recorre les illes menors de Balears. El circuit es podia realitzar en un sentit o un altre depenent de les condicions meteorològiques.

Extreme Sailing Series ™

Després de l’èxit de l’anterior edició. La FNOB coorganitza de nou aquest espectacular esdeveniment al costat d’OC Sport.

Del 14 al 17 de juny Barcelona acull de nou un Acte de les Extreme Sailing Series,

Les regates es van poder seguir des del litoral de la ciutat i el Race Village que es va habilitar a aquest efecte.

Aquest format va mantenir als barcelonins connectats amb l’emoció de la vela d’una manera directa i accessible. Res més fàcil que acostar-se a la platja, asseure’s, i gaudir de l’espectacle.

Extreme Sailing Series ™

Barcelona es reafirma com a referent internacional en la vela d’alta competició acollint per primera vegada la famosa competició de navegació extrema en catamarans amb hidroales (foils)

Barcelona va acollir per primera vegada les Extreme Sailing Series, considerades com la fórmula 1 de la vela en format estadi, una competició que, en la seva 11a edició, va recórrer 8 països en 10 mesos. Durant quatre dies, la ciutat es va omplir d’activitats gratuïtes entorn de la vela obertes a tots els públics, que van poder seguir l’espectacle dels velers més veloços del món des de les platges.

Des de 2007, les Extreme Sailing Series són un circuit de navegació extrema en format estadi dissenyat per als espectadors, ja que ofereixen acció d’alt rendiment prop de la costa, atraient alguns dels millors navegants a escala mundial de catamarans sobre hidroales (els famosos i espectaculars foils) GC32 en mànigues curtes al voltant del món.

El quart Acte de la temporada comptarà amb el suport de la FNOB

VEURE VÍDEO RESUM >

Barcelona World Race

La tercera edició de la BWR

 

Classificació final

Els vencedors de la regata, Bernard Stamm i Jean Le Cam, han rebut un calorós aplaudiment dels seus contrincants, autoritats i públic assistent en rebre el guardó per la seva extraordinària regata a bord del Cheminées Poujoulat, que va completar la volta al món en 84 dies, 05 hores, 50 minuts i 25 segons, establint un nou temps de referència per a la Barcelona World Race.

Abans han estat també premiats els vaixells que completaven el podi: el Neutrogena de Guillermo Altadill i José Muñoz, segon classificat,

El GAES Centros Auditivos de Anna Corbella i Gerard Marín, tercer.

Tots els equips han estat guardonats en reconeixement al seu esforç en la regata i a la seva col·laboració en els projectes científics encomanats per diverses institucions, com la UNESCO.

Així, els skippers del One Planet, One Ocean & Pharmaton, el We Are Water, el Renault Captur, el Spirit of Hungary y el Hugo Boss han rebut tambè les seves merescudes condecoracions.

     

    VEURE VÍDEO RESUM >

    IMOCA Ocean Masters New York to Barcelona Race

    Concebuda per a proporcionar visibilitat a la classe IMOCA en el preuat mercat d’Amèrica del Nord

    Sortint des de Manhattan, la IMOCA Ocean Masters Nova York to Barcelona Race(de 3720 milles) va ser concebuda per a proporcionar visibilitat a la classe IMOCA en el preuat mercat d’Amèrica del Nord, a més de ser un valuós precalfament per a la Barcelona World Race del pròxim hivern.

    Cinc IMOCA 60 van prendre part amb el llegendari voltamundista francès Marc Guillemot competint al costat de l’especialista de Figaro Morgan Lagraviére, qui prendrà el relleu de Guillemot en 2015 com a nou patró del Safran. El britànic Alex Thompson estava inscrit amb el seu últim Hugo Boss (ex Virbac Paprec 3) al costat del regatista espanyol Pepe Ribes, però a causa de l’arribada del seu segon fill, Thomson va haver de cedir el lloc al patró americà Ryan Breymaier. El seu concurs no va ser fàcil, a causa del trencament del seu masteler durant el transport cap a la sortida. Afortunadament l’equip va ser capaç de reparar l’aparell, arribant a Nova York quatre dies abans de la sortida.

    La ruta d’aquesta travessia no era senzilla. A causa de la proliferació d’icebergs a la deriva des de l’Àrtic, el comitè de regates va establir una porta de seguretat més al nord del paral·lel 40° N, més o menys el mateix de Nova York i de Barcelona, i que impedia la ruta ortodròmica.

    Classificació final IMOCA Ocean Masters Nova York to Barcelona Race:

    1.- Hugo Boss – Pepe Ribes (ESP) / Ryan Breymaier (USA)
    Arribada a Barcelona: 15-06-2014, a les 20h 54m 30s hora local
    Temps invertit des de Nova York: 14d 02h 44m 30s

    2.- Neutrogena Sailing Team – Guillermo Altadill (ESP) / José Muñoz (CHI)
    Arribada a Barcelona: 16-06-2014, a les 01h 05m 17s hora local
    Temps invertit des de Nueva York: 14d 06h 55m 17s

    3.- GAES – Anna Corbella (ESP) – Gerard Marín (ESP)
    Arribada a Barcelona: 16-06-2014, a les 15h 53m 45s
    Temps invertit des de Nueva York: 14d 21h 42m 45s

    Retirat: Safran – Marc Guillemot (FRA)-Morgan Lagravière (FRA)
    Retirat: Spirit of Hungary – Nandor Fa (HUN)- Marcell Goszleth (HUN)

    VEURE VÍDEO RESUM >

     

    Europa Warm-up

    Preparació prèvia al gran repte de la Vendée Globe

    La FNOB Coorganitza l’Europa Warm’Up, una regata europea en vaixells IMOCA 60

    La regata consta de dues etapes: Barcelona – Cascais – La Rochelle.

    La Europa WARM’UP serveix com a preparació per als participants de la *Vendée *Globe

       

      Barcelona World Race


       

      La segona edició de la BWR

      La sortida de la segona edició va tenir lloc a Barcelona el 31 de desembre de 2010. Va comptar amb la participació de 14 vaixells i 28 navegants procedents de vuit països: Espanya (12), França (10), Alemanya (1), els Estats Units (1), Holanda (1), Nova Zelanda (1), el Regne Unit (1) i Suïssa (1).

      En la línia de sortida enfront del port de Barcelona es va concentrar la flor i nata de la navegació oceànica amb tripulació reduïda. Allí estaven Jean-Pierre Dick, el vencedor de la primera edició; Michel Desjoyeaux, l’únic navegant que ha aconseguit guanyar dues vegades la volta al món en solitari sense escales, i altres grans figures consagrades com Loïck Peyron, Dee Caffari (única dona a haver-hi circunnavegado el planeta en solitari sense escales en les dues direccions), Jean Le Cam i Dominique Wavre.

      El francès Jean-Pierre Dick va inscriure el seu nom en la història de la regata en revalidar el títol de campió de la Barcelona World Race, aquesta vegada al costat de Loïck Peyron a bord del Virbac-Paprec 3.

      Aquesta edició és recordada per ser la volta al món de millors resultats de la vela espanyola de tots els temps. La flota nacional va ser la gran revelació, en copar dos calaixos del podi i tres dels quatre primers llocs. Els bimedallistes olímpics Iker Martínez i Xabi Fernández, segons immediatament darrere de Dick i Peyron, es van consagrar com a grans figures de la vela oceànica. Van estar acompanyats en el podi per Pachi Rivero i Toño Piris. Immediatament darrere es van classificar Alex Pella i Pepe Ribes. A més, Anna Corbella es va convertir en la primera espanyola a completar una volta al món sense escales, i en la primera a doblegar els tres grans caps (Bona Esperança, Leewin i Forns).

       

      Classificació final

      1. Virbac-Paprec 3. Jean-Pierre Dick (FRA) y Loïck Peyron (FRA). Arribada: 4 d’abril de 2011 a les 10:20:36
        93 dies, 22 hores, 20 minuts, 36 segons
      2. MAPFRE. Iker Martínez (ESP) i Xabier Fernández (ESP). Arribada: 5 d’abril de 2011 a les 09:17:35
        94 dies, 21 hores, 17 minuts, 35 segons
      3. Renault Z.E. Pachi Rivero (ESP) i Antonio Piris (ESP). Arribada: 8 d’abril de 2011 a les 06:47:36
        97 dies, 18 hores, 47 minuts, 36 segons
      4. Estrella Damm. Alex Pella (ESP) i Pepe Ribes (ESP). Arribada: 8 d’abril de 2011 a les 08:45:59
        98 dies, 20 hores, 45 minuts
      5. Neutrogena. Boris Herrmann (GER) i Ryan Breymaier (USA). Arribada: 10 d’abril de 2011 a les 15:13:25
        100 dies, 03 hores, 13 minuts
      6. GAES Centros Auditivos. Dee Caffari (GBR) i Anna Corbella (ESP). Arribada: 13 d’abril de 2011 a les 07:17:18
        102 dies, 19 hores, 17 minuts
      7. Hugo Boss. Vouter Werbraak (NED) i Andy Meiklejohn (NZL). Arribada: 21 d’abril de 2011 a les 22:49:23
        111 dies, 10 hores, 49 minuts
      8. Fòrum Marítim Català. Gerard Marín (ESP) i Ludovic Aglaor (FRA). Arribada: 22 d’abril de 2011 a les 19:17:24
        112 dies, 07 hores, 17 minuts
      9. We Are Water. Jaume Mumbrú (ESP) i Cali Sanmartí (ESP). Arribada: 12 maig 2011 a les 18:58:32132 dies, 04 hores, 58 minuts
      • Ret: Président – Jean Le Cam (FRA) i Bruno García (ESP): desarboladura en l’Atlàntic Nord-Illes Cab Verd
      • Ret:Foncia – Michel Desjoyeaux (FRA) i François Gabart (FRA): trencament de la part superior del pal a Atlàntic Sud-Cap de Bona Esperança
      • Ret: Groupe Bel – Kito de Pavant (*FRA) i Sébastien Audigane (FRA): danys en la quilla a Cap d’Hornos, Patagònia xilena
      • Ret: Mirabaud – Dominique Wavre (SUI) i Michèle Paret (FRA): desarboladura en l’Atlàntico Sur-Argentina
      • Ret: Central Lechera Asturiana – Juan Merediz (ESP) i Fran Palacio (ESP): danys estructurals en el casc en Pacífic Sud-Nova Zelanda

         

        VEURE VÍDEO RESUM >

        NY-Barcelona


         

         

        NEW YORK TO BARCELONA TRANSATLANTIC RECORD

        A l’abril de 2010, es va establir per primera vegada el rècord mundial de navegació a vela entre la ciutat de Nova York i Barcelona. Aquesta competició, impulsada per la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) i en col·laboració amb el Nova York City Sports Commission, el Nova York Yacht Club i el Real Club Nàutic Barcelona, va ser duta a terme per dues embarcacions bessones IMOCA Open 60, l’Estrella Damm i el W Hotels-Nova Bocana. El rècord el va aconseguir l’Estrella Damm en 12 dies, 6 hores, 3 minuts i 48 segons, amb Alex Pella, Pepe Ribes i Stan Schreyer com a patrons. El W Hotels de Pachi Rivero, Toño Piris i Peter B. Becker va emprar 12 dies, 15 hores, 23 minuts i 50 segons.

        L’objectiu de la travessia va ser, d’una banda, establir un rècord mundial de navegació oceànica a vela entre les dues ciutats i, per un altre, estrènyer llaços entre Nova York i Barcelona amb programes socioculturals, educatius i esportius.

        Prèviament a la sortida de les embarcacions, el South Street Seaport Museum va acollir l’exposició del fotògraf olímpic Avelino Pi, centrada en la vela oceànica espanyola i produïda per la FNOB en col·laboració amb la Fundació Barcelona Olímpica. La reproducció de l’escultura Miraestels, de Robert Llimós, va ser el trofeu que es va lliurar a l’equip guanyador, Estrella Damm, i una exposició sobre el Nova York – Barcelona Transoceanic Sailing Rècord en el World Financial District de Nova York van ser el complement del programa cultural de l’esdeveniment.

        El Nova York – Barcelona Transoceànic Sailing Rècord també va integrar un extens Programa Educatiu orientat a difondre la cultura de la mar, en el qual van participar alumnes de primària i secundària de Barcelona i Nova York. El programa va consistir en activitats a les aules, seguiment del rècord a través de la web, videoconferències amb els tripulants, intercanvis en internet entre alumnes d’escoles de totes dues ciutats i trobades amb els navegants.

        El lliurament de Premis va tenir lloc en el Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, el 4 de maig de 2010. Sa altesa Reial Don Felip de Borbó, Príncep d’Astúries i de Girona, va fer lliurament a Alex Pella, Pepe Ribes i Stan Schreyer, l’equip de l’Estrella *Damm, del trofeu que porta el seu nom i que els acredita com els actuals ostentadors del rècord.

        L’edició 2010 del Nova York – Barcelona Transoceanic Sailing Rècord va ser homologada pel World Sailing Speed Rècord Council (WSSRC), organisme de la ISAF que regula els rècords de velocitat a vela a tot el món.

         

        Dades d’interès

        New York – Barcelona Transoceanic Sailing Record: 1ª edició Abril 2010.

        Data sortida: dijous 8 d’abril de 2010 a les 20 hores 33 minuts 18 segons, hora espanyola.

        Lloc de sortida: Ambrose Light, Nova York.

        Arribada: 20 d’abril de 2010

        Participants: Estrella Damm y W Hotels – Nova Bocana

        Recorregut teòric: 3.670 milles nàutiques (6.800 Km.)

        Velocitat mitjana: 12.51 nusos

        Equip ganador: Estrella Damm en 12 dies, 6 hores, 3 minuts i 48 segons.

        Patrons: Alex Pella, Pepe Ribes y Stan Schreyer.

        Rècord Homologat pel World Sailing Speed Rècord Council (WSSRC).

        Organitza: FNOB, en col·laboració amb New York City Sports Commission.

        Amb el suport de: Nova York Yacht Club i el Real Club Nàutic Barcelona.

           

          VEURE VÍDEOS DE LA REGATA>

          Volta a Espanya

           

          Regata organitzada per la Real Federació Espanyola de Vela (RFEV) i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), es va realitzar entre el 12 i el 31 de Juny de 2010.

          Disputada en sis etapes, la Volta a Espanya a Vela va recalar en els ports d’Hondarribia, Santander, Gijón, Sanxenxo, Calp, Palma i Barcelona, solcant les aigües de la Mar Cantàbrica, de l’Oceà Atlàntic i de la Mar Mediterrània durant tres setmanes. A diferència de les anteriors Voltes a Espanya a vela celebrades, en aquesta ocasió la regata es va navegar amb vaixells IMOCA Open 60, amb cinc tripulants a bord. Van ser un total de vuit vaixells que van finalitzar en la classificació general com segueix:

          Lloc, Barco, Patrons, Nacionalitat, Total Punts (Etapa 1, Etapa 2, Finisterre, Etapa 3, Gibraltar, Etapa 4, Etapa 5, Palamós, Etapa 6)

          1er Safran, Marc Guillemot, FRA, 11,5

          2on PRB, Vincent Riou, FRA, 18,5

          3er Estrella Damm, P.Ribes/ A.Pella, ESP, 32

          4rt W Hotels-Nova Bocana, P.Rivero/ A.Piris, ESP, 32

          Movistar, I.Martínez/ X.Fernández, ESP, 35,5

          GAES Centros Auditivos, D.Caffari/ A.Corbella, GBR/ESP, 49

          Central Lechera Asturiana, J.Merediz/ F.Palacio, ESP, 59,5

          Pakea Bizkaia, J.Mumbrú/ C.Sanmarti, ESP 68

          La Volta a Espanya a Vela es una iniciativa de la Real Federación Española de Vela(RFEV) y la Fundación Navegación Oceánica Barcelona (FNOB), organitzadors de l’esdeveniment

          Participants: vuit (cinc espanyols i dos francesos)

          Classificació:

          Safran

          PRB

          Estrella Damm

          W Hotels-Nova Bocana

          Movistar

          GAES Centros Auditivos

          Central Lechera Asturiana

          Pakea Bizkaia

          Etapes i recurregut: sis etapes i 1.780 milles nàutiques

             

            ISTAMBUL EUROPA RACE

             

            La primera edició

            En 2009 la FNOB va ser la coorganitzadora de la regata Istambul Europa Race en vaixells IMOCA 60 en tres etapes: Istanbul – Niça – Barcelona – Brest.

            Barcelona World Race

             

            La primera edició

            La Barcelona World Race 2007/08, que va sortir de Barcelona l’11 de novembre de 2007, va transcórrer molt lenta fins al cap de les Illes Canàries a causa de la falta de vent al Mediterrani i de l’absència dels previstos alisis després de Gibraltar. Després del pas de l’equador, el ritme de la navegació es va accelerar i es va registrar una intensa lluita al cap de la flota, especialment entre elPaprec-Virbac 2 de Jean-Pierre Dick i Damian Foxall i el PRB de Vincent Riou i Sébastien Josse. A l’Atlàntic Sud els navegants van demostrar com amb la navegació en doble es pot emportar els vaixells al màxim de les seves possibilitats. A bord del Hugo Boss, Alex Thomson i Andrew Cape van batre el rècord de les 24 hores, amb més de 501 milles navegades (928,4 km).

            Classificació final

            1. Paprec Virbac 2. Jean-Pierre Dick (FRA) i Damian Foxall (IRL). Arribada: 11 de febrer a les 21:49:00
              92 dies, 09 hores, 49 minuts, 49 segons
            2. Hugo Boss. Alex Thomson (GBR) i Andrew Cape (AUS). Arribada: 14 de febrer a les 06:34:57
              94 dies, 17 hores, 34 minuts, 57 segons (a 2 dies, 8 hores, 45 minuts, 08 segons del primer)
            3. Temenos II. Dominique Wavre (SUI) i Michèle Paret (FRA). Arribada: 17 de febrer a les 19:09:00
              98 dies, 06 hores, 09 minuts, 10 segons (a 5 dies, 21 hores, 19 minuts, 21 segons del primer)
            4. Mutua Madrileña. Javier Sansó (ESP) i Pachi Rivero (ESP). Arribada: 19 de febrer a les 01:18:40
              99 dies, 12 hores, 18 minuts, 40 segons (a 7 dies, 03 hores, 28 minuts, 51 segons del primer)
            5. Educación Sin Fronteras. Albert Bargués (ESP) i Servane Escoffier (FRA). Arribada: 28 de febrer a les 07:55:02
              108 dies, 18 hores, 55 minuts, 02 segons (a 16 díes, 10 hores, 05 minuts, 13 segons del primer)
            • Ret: Estrella Damm – Guillermo Altadill (ESP) i Jonathan McKee (USA)
            • Ret: PRB – Vincent Riou (FRA) i Sébastien Josse (FRA)
            • Ret: Delta Dore – Jérémie Beyou (FRA) i Sydney Gavignet (FRA)
            • Ret: Veolia Environnement – Roland Jourdain (FRA) i Jean-Luc Nélias (FRA)
            VEURE VÍDEO RESUM >

            “The Race” Regata del Mil·leni

            Barcelona co-organitza un esdeveniment oceànic de màxima repercussió internacional

            La regata del mil·lenni és una competició de tornada al món a vela que es va caracteritzar per estar regulada per una normativa bastant liberal que permetia la utilització de qualsevol embarcació propulsada a vela. Van participar multibucs de dimensions mai abans vistes.

            Barcelona va ser la ciutat de partida i referent de la vela internacional durant 3 setmanes prèvies al senyal de sortida de la regata

            VEURE VÍDEO RESUM >

            Amb l’esport d’alta competició des de 2004

            La FBCN impulsa projectes esportius de la màxima rellevància competeixen amb èxit en les classes de vela de competició al voltant del món:

            37a Copa Amèrica

            SOLOMED 2023

            Extreme Sailing Series

            Regata Base Mini Barcelona

            Barcelona World Race

            NY-BCN

            Istambul Europa Race

            Marques que ens acompanyen en les nostres regates

            Actualitat sobre regates

            ca