Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

AQUESTA NOVA EDICIÓ DEL TALLER PRÀCTIC DE METEOROLOGIA I ROUTAGE Al MEDITERRANI TÉ PER OBJECTE PROPORCIONAR ELS CONEIXEMENTS METEOROLÒGICS I EINES PRÀCTIQUES ADAPTADES A les PARTICULARITATS DE LA NAVEGACIÓ Al MEDITERRANI. ES TRÀFIC D’UN CURS ESPECÍFIC DE METEOROLOGIA APLICADA A la NAVEGACIÓ Al MEDITERRANI DE 6 HORES DE TREBALL EN CLASSE QUE INCLOU UNA INTRODUCCIÓ EN LES EINES DE ROUTAGE, EN CONCRET S’USARÀ EL PROGRAMARI SQUID.

 

En aquest Taller Pràctic, els alumnes aprendran meteorologia aplicada a la navegació costanera i d’altura al Mediterrani. Està orientat a tota mena de navegants de regata i creuer d’altura o costanera.

Durant el taller s’utilitzaran models de diferent resolució, des de globals a models de mesoscala (GFS, ECMWF Hirlam y AROME entre altres) juntament amb diferents eines bàsiques de predicció i d’observació/monitoratge de la situació meteorològica.

Es donarà també una introducció a l’us del programari de routage(SQUID) que permet analitzar la situació meteorològica prevista i calcular la ruta teòrica òptima en funció de la meteo i altres paràmetres fonamentals a considerar. Es farà una anàlisi detallada de la situació meteorològica prevista durant el recorregut focalitzant-nos en efectes locals i casuístiques del Mediterrani.

Dirigit a: Tot tipus de navegants: regata i creuer tant d’altura com costanera. No és necessària experiència prèvia en eines de routage.

Lloc: Seu de la FNOB. Moll de Levante, 1 – 08039 Barcelona. www.barcelonacapitalnautica.org

Durada del curs: 6 hores (2 sessions de 3 hores cadascuna)

Horari: de 18:00 a 21:00 hores

Data: 14 i 16 de juny

Preu: 90 € (Inclou dossier, exercicis i la seva avaluació per part del formador)

Formador: Gabi Pérez (Màster en Meteorologia, Astronomia i Astrofísica, formador especialitzat en meteorologia i oceanografia, assessor meteorològic de navegants de regata i creuer)

Els alumnes hauran d’assistir al taller amb el seu propi PC portàtil per a la realització d’exercicis pràctics.

Inscripcions:

Per a inscriure’s o demanar mes informació, enviar un correu eno@janod5.sg-host.com amb el nom i dades de contacte (e-mail i tel. mòbil)

Más noticias sobre actividad FNOB

Un nou rumb, un nou horitzó

Un nou rumb, un nou horitzó

«De Fundació Navegació Oceànica Barcelona a Fundació Barcelona Capital Nàutica», aquest és el titular d’una memòria d’activitats que recull un any...

ca