Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

AQUEST FINAL D’ESTIU, LA NOSTRA FLOTA S’HA BOLCAT EN LA REGATA MARE NOSTRUM. ONZE MINIS DE BASE MINI BARCELONA, AMB 14 DELS SEUS MEMBRES A BORD, AIXÍ COM EL NOSTRE IMOCA ESCOLA, VAN PRENDRE LA SORTIDA DIVENDRES PASSAT EN LA REGATA QUE ORGANITZA EL CLUB NÀUTIC GARRAF.

Les regates seran un dels protagonistes de la temporada que després de l’aturada estiuenca, ara comencem. La Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), la nova denominació de la Fundació després de la incorporació dels nous patrons i del gran objectiu que constitueix acollir la 37ªCopa Amèrica, continua amb la seva labor de promoció i divulgació de la vela de
competició.

La regata Mare Nostrum, una de les convocatòries amb major tradició del nostre litoral, acull aquests dies a una flota considerable de membres de la Base Mini Barcelona, la majoria ja preparant la pròxima edició de la Mini Transat, la regata en solitari que creuarà l’Atlàntic dins d’un any i que constitueix l’objectiu prioritari per a tot minista.

També l’IMOCA Escola de la Fundació participa en aquesta regata. En aquest cas en la classe ORC 0, en la qual també participa un altre IMOCA, el Mundus, del RCNB. Des de l’any passat, nostre IMOCA Escola, a més de les sortides divulgatives o les destinades a la formació, participa en regates d’altura amb l’objectiu de divulgar la labor de la Fundació en l’àmbit esportiu i formatiu. En aquesta ocasió, com en la regata Golden Cup de l’any passat, el patró és Isidro Martí, expert navegant amb un destacat palmarès en regates oceàniques, a més d’exercir com formador de navegants. El acompanyen Albert Cunill, responsable tècnic de la Fundació, Pol Quintana i Román Martínez.

La flota de Mini 6,50, amb 30 vaixells inscrits, és la més nombrosa en aquesta edició de la regata, prova de l’èxit creixent de la classe, que està vivint el seu millor moment, amb inscripcions realment multitudinàries, especialment a França. La Base Mini Barcelona acull més de 20 projectes en aquest moment; projectes que tenen per objectiu la Mini Transat 2023, dins d’un any. La Mare Nostrum, que se celebra en format a dos, permet als skippers menys experimentats compartir la regata amb els veterans, i adquirir experiència en condicions reals de competició.

La Nona, el Mini 6,50 PROTO construït íntegrament a les instal·lacions de la Fundació participa en aquesta ocasió patronejat per Genís Hontória, membre de Base Mini Barcelona i vencedor de l’última edició de la SOLO MED. L’acompanya Guillermo Cañardo, amb dues participacions a la MiniTransat.

L’activitat esportiva de la flota de la Fundació i de la Base Mini Barcelona, no s’atura. En el pròxim Saló Nàutic de Barcelona us explicarem les novetats que estem preparant i podràs veure en directe alguns dels nostres vaixells, com la NONA i l’IMOCA Escola, en el que podràs sortir a navegar i experimentar per tu mateix com es un autèntic vaixell de regates oceàniques. Continua atent a la nostra web, Instagram, Twitter i Facebook per veure més imatges de la regata!

Pots seguir la regata en directe en els enllaços:

Classe ORC
Classe Mini 6,50

ca