Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

LA CLASSE MÉS PETITA DE VAIXELLS AMB VOCACIÓ OCEÀNICA, S’INSTAL·LA EN LA BASE DE LA FNOB PER A APROFITAR SINERGIES. EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA FUNDACIÓ I LA ASSOCIACIÓ ESPORTIVA VELA OCEÀNICA 580 BARCELONA, PREVEU LA INCORPORACIÓ A l’ACTIVITAT DIVULGATIVA DE LA FNOB DELS TRES PROJECTES ESPANYOLS QUE ES PREPAREN PER A la VOLTA Al MÓN QUE SALPARÀ DES D’ANTIGA El NOVEMBRE DE 2024.

Tres projectes catalans es preparen per a la volta al món en vaixells monotip de tan sols 5,80m d’eslora, la “International Class Globe 5,80”. Es tracta de projectes d’autoconstrucció en contraxapat marí i fibra de vidre, dissenyats pel polonès Janusz Madersky.

Al juny s’incorporaran a les instal·lacions de l’FNOB per a acabar la seva construcció i iniciar el període de proves i entrenament. El setembre de 2023 el primer d’ells ja salparà per a participar en la regata de 3.600 milles Globe 5,80 Transat, entre Portugal i el Carib amb una escala a Canàries. Els dos restants trigaran un any més a creuar l’Atlàntic.

Els tres projectes basats en la FNOB es troben entre els més de 160 que la classe té comptabilitzats per tot el món i que ja participen del programa esportiu de la classe. Els tres projectes basats en la FNOB es troben entre els més de 160 que la classe té comptabilitzats per tot el món i que ja participen del programa esportiu de la classe. El vencedor, el suís Etienne Messikommer a bord de Numbatou, amb el número de casc 88, va emprar una mica més de 26 dies en l’encreuament de l’Atlàntic des de Lanzarote.

La sostenibilitat és un dels factors que caracteritzen a la Clss Globe 5,80. Autoconstrucció en fusta, amb resines ecològiques, motor elèctric i protocols per a reduir al màxim l’impacte mediambiental. El pressupost oscil·la entre els 35.000 i els 55.000€

Ignasi Sagristà, Igor Carretero i Jordi Mateu són els tres participants que, a través dels programes Educatius de la FNOB, traslladessin la seva experiència a estudiants de totes les edats en xerrades, visites guiades o en projectes de final de grau o de recerca. En la Facultat de Nàutica de Barcelona ja s’han dut a terme 5 projectes vinculats.

Amb aquest nou projecte, en el qual a més de la FNOB, la Facultat de Nàutica de Barcelona i l’Institut de Nàutica de Barcelona, també col·laboren el Club Patí Vela Barcelona, el Centri Municipal de Vela i la Federació Catalana de Vela, la nostra ciutat avança en el seu objectiu ser el referent de l’Economia Blava, en àmbit esportiu, industrial i de formació.

Podeu trobar molta més informació a: https://www.classglobe580.com/

 

Compartir

Más noticias sobre actividad FNOB

Un nou rumb, un nou horitzó

Un nou rumb, un nou horitzó

«De Fundació Navegació Oceànica Barcelona a Fundació Barcelona Capital Nàutica», aquest és el titular d’una memòria d’activitats que recull un any...

ca