Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

AMB UN BALANÇ MOLT POSITIU PER PART DELS PARTICIPANTS, LA SOLOMED 2022 HA CONCLÒS AVUI AMB EL LLIURAMENT DE PREMIS A LA FNOB. Malgrat ELS INEVITABLES CANVIS EN LA RUTA INICIAL I EN EL PROGRAMA PREVIST, EL RECORREGUT, L’ORGANITZACIÓ I L’ACOLLIMENT HA SEDUÏT A TOTA LA FLOTA. LA CERIMÒNIA TAMBÉ S’HA AVANÇAT PERQUÈ ELS MINISTES POGUESSIN TORNAR Als SEUS DESTINS AL MÉS AVIAT POSSIBLE.

 

La meteorologia canviant ha estat la gran protagonista de les dues regates que formen part de la SOLOMED 2022. La Direcció de Regata ha hagut de modificar el programa i els recorreguts repetidament per a evitar que els participants s’enfrontessin a unes condicions de mar i vent que feien perillosa la navegació per a ells. En alguns moments la previsió apuntava a cenyides de força 7, condicions complicades per a gestionar amb un Mini 6,50. També els serveis de Salvament Marítim i les emissores costaneres, així com tot l’equip del C.N. Sa Rápita s’han bolcat a garantir la seguretat de la flota.

Finalment no s’ha pogut arribar a les 810 milles previstes a causa dels canvis esmentats, però han quedat en unes més que meritòries 560MN, amb un recorregut molt tècnic que ha satisfet als participants, especialment als quals no acostumen a navegar en aigües de Catalunya i Balears. En la Regata 2 hi ha hagut que lamentar 8 abandons per diverses causes, la majoria de caràcter tècnic i 3 DNF.

Unanimitat entre la flota a agrair l’hospitalitat del Club Nàutic de Sa Ràpita i de la FNOB, amb la imprescindible col·laboració de Marina Vela Barcelona, que ha cedit amarraments i instal·lacions als gairebé quaranta vaixells inscrits.

A la categoria PROTO, la inscripció era reduïda, amb tan sols quatre participants. Les avaries han deslluït una mica el resultat, ja que tan sols dos participants han conclòs la Regata 2. El guanyador, que també ha estat el més veloç en la suma de temps de les dues regates, i que s’emporta el Trofeu Saló Nàutic PROTO, ha estat Genís Hontoria de Base Mini Barcelona, amb La *Nona (1027), molt satisfet amb la seva primera experiència en la categoria.

Yaël Poupon (1051 Wallabys) ha estat el vencedor de la Regata 2 i segon en la Regata 1 i qui ha aconseguit a més, el Trofeu Saló Nàutic al millor temps en la suma de les dues regates.

Arthur Petruci (973 Maxi-Mousse) ha estat el segon en aquesta regata (17 en la primera), seguit per Djemila Tassin (993 Antistene), també de Base Mini Barcelona, que va acabar en setena posició en la primera regata.

No podia tenir un millor debut en regata La Nona, el Mini 1027 dissenyat per Marc Lombard i construït en la FNOB, patronejat amb gran encert per Genís Hontoria en les dues regates. Ara seguirà el seu procés d’optimització per a continuar amb el seu programa de regates en 2022 i 2023.

El Port de Barcelona, un dels patrons de la FNOB, ha ofert als tres primers de cada categoria el trofeu Mirastel, una reproducció de l’escultura flotant de Robert Llimós un de les icones del Port de Barcelona. Els sis trofeus han estat lliurats pel Director de Port Vell, Joan Colldecarrera.

Helly Hansen, patrocinador de la regata i col·laborador habitual de la FNOB i de Base Mini Barcelona, ha ofert els obsequis als premiats, així com la samarreta tècnica que han rebut tots els participants de la SOLOMED 2022.

La SOLOMED 2022 és el primer pas en direcció a l’objectiu de la FNOB i Base Mini per a 2023, organitzar una gran regata de classe Mini al Mediterrani, buscant una inscripció nombrosa i moltes milles. La meteorologia del Mediterrani aconsella un plantejament diferent al dels esdeveniments que se celebren a l’Atlàntic, però l’èxit de participació i el balanç final per part de la classe i dels participants d’aquesta primera edició, és el millor punt de partida que podíem imaginar. El creixement imparable de l’interès per la classe Mini 6,50 i la decidida aposta de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, de Base Mini i de la FNOB per consolidar el seu lideratge al Mediterrani, són factors molt favorables per a aconseguir aquest objectiu en 2023.

Convidem a tota la flota present a la SOLOMED 2022 a seguir amb nosaltres en 2023 i a portar amb ells a molts més participants!

 

A la web de la regata www.solomed2022.com pots trobar les classificacions de les dues regates: https://escola.barcelonacapitalnautica.org/ca/regates/regata-solomed-2022/

També pots veure i descarregar de la galeria les fotos i vídeos: https://drive.google.com/drive/folders/1v75dW52GEBErT_t02xoY6walSRrwcSOq

 

ca