Logo-FNOB-color-01

Impulsamos la vela de competición desde Barcelona a través de la divulgación, el deporte y la innovación Descubre la FBCN >

ELS 35 PARTICIPANTS DE LA REGATA 2 DE LA SOLOMED 2022 PRENGUESSIN LA SORTIDA 24H ABANS DEL QUE ESTAVA INICIALMENT PREVIST. LES CONDICIONS CANVIANTS DE LA METEO FAN MOLT DIFÍCIL DISPOSAR D’UNA PREVISIÓ FIABLE A mitjà termini PEL QUE LA DIRECCIÓ DE REGATA HA DECIDIT APROFITAR LA FINESTRA FAVORABLE DE DEMÀ DISSABTE. (FOTO: SITUACIÓ PREVISTA PER A la SORTIDA)

 

El descans a Mallorca serà més curt del que es preveu. La Direcció de Regata no vol prendre riscos tractant-se d’una regata amb tantes milles per la proa. La situació de la meteorologia, molt inestable i canviant, com és propi d’aquesta època de l’any, no permet garantir condicions favorables per a la flota de Mini 6,50 amb massa antelació, per la qual cosa s’ha optat per aprofitar la finestra favorable de demà dissabte.

En els pròxims dies s’anirà confirmant el recorregut en funció de l’evolució de la previsió. La Direcció de Regata ha preparat diversos recorreguts alternatius que, combinats amb portes de pas obligatòria, preveuen la possibilitat de fer canvis de recorregut, i fins i tot neutralitzar la regata en cas de condicions molt adverses. L’objectiu és garantir la seguretat de la flota.

La majoria de skippers ha aprofitat aquesta parada en el Club Nàutic de Sa Ràpita per a fer les reparacions pendents i ajustos d’última hora per a afrontar l’exigent recorregut que els espera. També han pogut preparar la seva estratègia de cara a la Regata 2, en funció del seu vaixell, de les previsions meteorològiques i de la seva experiència. Per a això, l’organització ha traslladat els seus ordinadors i telèfons a Sa Ràpita perquè puguin preparar-se en terra. A bord durant la regata, no està permesa la comunicació exterior, per tant, ni telèfons ni ordinadors, que, de nou, l’organització traslladarà al port de destinació, Marina Vela Barcelona, per a lliurar-los-hi després de l’arribada.

El Club Nàutic Sa Rápita ha fet un gran esforç per a atendre els participants, que estan encantats amb el tracte rebut per part del club amfitrió. Aquesta nit, després de la reunió de patrons, el Club els oferirà un sopar de comiat amb productes de la gastronomia mallorquina. Demà a les 09.30 s’iniciaran els remolcs per a poder donar la sortida als 34 ministes a les 12:00h.

Molt bona proa a tots!

Podeu seguir la regata en la WEB https://escola.barcelonacapitalnautica.org/regates/regata-solomed-2022/ , on trobareu el tracker amb les posicions i la classificació en temps real. També podreu veure i descarregar les fotos i els vídeos de la regata.

Foto:SaRapitaCHellin

es_ES