Logo-FNOB-color-01

We promote competitive sailing from Barcelona through dissemination, sport and innovation. Discover FBCN >

DE LA MÀ DEL CLUB NÀUTIC DE SA RÀPITA (MALLORCA), LA FNOB I BASE MINI BARCELONA, EN 2022 S’ESTRENA UNA NOVA I IMPORTANT REGATA Al MEDITERRANI DE LA CLASSE MINI 6,50. SERAN MÉS DE 800 MILLES EN SOLITARI, A l’entorn de BARCELONA, BALEARS I LA COMUNITAT VALENCIANA, I AMB LA SEVA PARTICIPACIÓ S’OBTENEN LES MILLES NECESSÀRIES PER A PODER PARTICIPAR EN LA REGATA ELS SABRES- AÇORES, LA CITA MÉS IMPORTANT DEL CALENDARI DE 2022 A l’ATLÀNTIC. LA SORTIDA ES DONARÀ EL DIA 5 D’ABRIL DES DE MARINA VELA BARCELONA, QUE COL·LABORA HABITUALMENT AMB LA FNOB.

TOTA LA INFORMACIÓ A https://escola.barcelonacapitalnautica.org/regates/regata-solomed-2022/

Si en 2021, sortejant les restriccions de la Covid, la regata Base Mini FNOB proposava un recorregut de més de 400 milles, en les quals ja comptem amb la col·laboració i ajuda del Club Nàutic de Sa Ràpita, en 2022 hem volgut avançar una mica més en el nostre objectiu de crear, al Mediterrani, una regata equivalent a les tradicionals cites de la classe en la costa atlàntica francesa, amb moltes milles i una alta participació.

Enguany, el recorregut que proposem es dividirà en dues regates. La primera, de categoria C i de 160 milles, salparà de Barcelona rumb a Sa Ràpita, en la costa Aquest de Mallorca. La segona regata, aquesta de categoria B, té un recorregut de 650 milles, entre Balears, la illa de Tabarca, Balears de nou, i retorn a Barcelona deixant Columbretes per estribord. Aquest format en dues regates, permet als participants que no tinguin en el seu palmarès una regata categoria C, participar en les dues i poder així accedir a la de categoria B per a acumular més milles.

De nou, Marina Vela Barcelona, en la Nova Bocana del Port de Barcelona col·labora amb la FNOB, cedint els amarraments i l’ús de les seves instal·lacions a la flota, que es preveu més nombrosa que l’any passat en la Regata Base Mini FNOB. En virtut d’un conveni entre totes dues entitats, la flota de Base Mini Barcelona utilitza les instal·lacions de Marina Vela per als seus entrenaments en caps de setmana alterns. Marina Vela Barcelona té com a objectiu estratègic col·laborar en la promoció de la vela oceànica, contribuint així a consolidar Barcelona com el major centre d’entrenament de la classe MINI 6,50 al Mediterrani.

Després de la primera regata de 160 milles, amb sortida en Marina Vela Barcelona i arribada a Sa Rápita, la flota es prepararà en el port mallorquí per a la segona, molt més llarga i tècnica.

La sortida de la segona regata, des de Sa Rápita es donarà el diumenge dia 10 a les 12:00h, la qual cosa permet preveure una alta participació de públic local. Després del recorregut proposat, s’espera que els primers Mini, de categoria PROTO, arribin a Barcelona sobre el dia 17, depenent de les condicions meteorològiques.

l’IMOCA Escola de la FNOB s’ocuparà, una vegada més, de les labors del vaixell d’acompanyament, garantint la seguretat de la flota durant tot el recorregut. El nostre *IMOCA Escola porta a bord un sistema de comunicació via satèl·lit per a emergències.

Com en 2021 i per a garantir el seguiment de tota la flota, les embarcacions portaran a bord una balisa (tracker) amb transmissió de la posició cada 30 minuts. A més de proporcionar seguretat als participants, aquest sistema permetrà seguir l’evolució de la regata i la classificació en temps real en la pàgina web de la regata.

El format i el nombre de milles, que facilita la participació en Els Sabres Açores, i dona accés en un entorn segur a una regata categoria B a navegants amb relativament menys experiència, ens permet apuntar a més 20 vaixells en la sortida del dia 5 d’abril.

 

Programa

De l’1 al 4 d’abril Registre Participants – Controls de Seguretat

4 abril 19.00h Brífing de patrons

5 abril 09.30h Inici remolcs

5 abril 12:00h Sortida Regata 1

8 abril 19.00h Lliurament de Premis Regata 1 a Sa Ràpita

9 abril 19:00h Brífing de patrons Regata 2

10 abril 09:30h inici remolcs Regata 2

10 abril 12:00h Sortida Regata 2

18 abril 18:00h Lliurament de premis a Barcelona

Durant tot l’esdeveniment es respectarà la normativa referent a la Covid segons la Federació Espanyola de Vela i les autoritats sanitàries.

Más noticias sobre actividad FNOB

Un nou rumb, un nou horitzó

Un nou rumb, un nou horitzó

«De Fundació Navegació Oceànica Barcelona a Fundació Barcelona Capital Nàutica», aquest és el titular d’una memòria d’activitats que recull un any...

en_GB