Logo-FNOB-color-01

Impulsem la vela de competició des de Barcelona a través de la divulgació, l’esport i la innovació. Descobreix la FBCN >

La copa

Es disputa a Barcelona

Dies

:

Hores

:

Minuts

:

Segons

Dies

:

Hores

:

Minuts

:

Segons

INCORPORA'T AL MARKETPLACE DE LA FBCN

CONTRIBUEIX A LA COPA AMÈRICA BARCELONA 2024

Des de la Fundació Barcelona Capital Nàutica volem facilitar als equips que participaran a la Copa Amèrica Barcelona 2024 i a l’empresa organitzadora, serveis i solucions que puguin necessitar contractar per a les seves bases nàutiques, serveis necessaris a la ciutat o per la pròpia organització de l’esdeveniment, regates o funcionament dels equips.

Si estàs interessat en formar part d’aquesta base de dades, introdueix tota la informació requerida i ens encarregarem de facilitar-la juntament amb la vostra informació i dades de contacte.

Puja la teva empresa

BARCELONA ACOLLIRÀ LA 37a COPA AMÈRICA EN 2024

(NOTÍCIA PUBLICADA A americascup.com)
Veure notícia

EQUIPS

EMIRATES TEAM NEW ZEALAND

INEOS BRITANNIA

ALINGHI RED BULL RACING

LUNA ROSSA PRADA PIRELLI TEAM

NYYC AMERICAN MAGIC

Història

la competició esportiva més antiga que se celebra en l’actualitat

La Copa America (America’s Cup) és la competició esportiva més antiga que se celebra. Data de 1851; els Jocs olímpics de l’era moderna es van iniciar en 1896.

Es tracta d’una competició entre Clubs de Iots de vela en la qual el vencedor es fa amb el trofeu, que consisteix en una Copa (un aguamanil de plata).

El Club vencedor, pot i ha de conservar el trofeu fins que un altre club li desafiï i es vegi obligat a defensar la Copa en una nova regata. els EUA va vèncer la primera edició i per tant la Copa i la va conservar, imbatut, durant 133 anys.

El nom de Copa Amèrica (o Copa de l’Amèrica) ve del nom de la goleta que va guanyar la primera edició de la regata, la goleta Amèrica.

“Ara la Copa ja no és vostra”

Va ser en 1983 quan Austràlia va vèncer al vaixell estatunidenc i per primera vegada el defensor va perdre el trofeu. La veritat és que els Clubs participants, en definitiva, representen a països, d’aquí l’enorme èxit de la competició que atreu i apassiona els aficionats de cada país.

En l’actualitat, són diversos els Clubs desafiadors que repten al defensor del trofeu, la qual cosa els obliga a dur a terme una sèrie de regates prèvies entre ells, que determinarà qui serà el Club, i per tant el país, que desafiarà al posseïdor de la Copa (Defensar).

"Majestat, aquí no hi ha segon"

l’orgull britànic va quedar ferit amb la victòria de la *goleta “Amèrica” sobre el nou vaixell del Comte Wilton, i el trofeu de les 100 Guinees va canviar d’ubicació i de nom, en honor al primer vencedor. Llavors la reina Victòria, que presenciava el lideratge del “nou món” sobre la seva llorejada màquina naval, va pronunciar la mítica frase de “i el segon?. Era la imatge de la resignació, la pedanteria magolada, que només el seu serf va poder superar quan responia serenament: Majestat, aquí no hi ha segon.

Anar a web oficial de l'America's cup
ca